Menu
Your Cart

Lenz

Lenz: de ervaren fabrikant van verwarmde kleding

Lenz kan als één van de oerproducenten van verwarmde kleding worden gezien. Dat komt omdat het bedrijf al sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw actief is met het vervaardigen van deze kleding. Daardoor is dus een flinke hoeveelheid ervaring opgedaan en dat is terug te zien in de kwaliteit van de kleding. Dat maakt het dus ook heel interessant om eens te kijken wat VerwarmdeHandschoenen.nl van dit merk te bieden heeft.


Stabiele onderneming in verwarmde kleding

Lenz, afkomstig uit Oostenrijk, kan als een echte stabiele onderneming gezien worden. Met Stefan Lenz is de tweede generatie van de familie aan het hoofd van het bedrijf gekomen. Het werd in 1987 opgericht door zijn vader. Tegenwoordig wordt met zo’n 20 werknemers aan de kleding gewerkt. Waarbij opvalt dat vooral de verwarmde handschoenen en de verwarmde sokken van Lenz het al jaren heel goed doen. Dit zijn dan ook de producten die het best verkocht worden wereldwijd. Belangrijk hierbij is dat zij zich niet uitsluitend op één doelgroep richten, maar verschillende takken van verwarmde kleding voorzien.


Warm op de motor of elders

Wie in de eerste plaats aan de verwarmde kleding van Lenz denkt, denkt natuurlijk aan gebruik op de skipiste. Dit is een goede verklaring waarom juist de verwarmde sokken en handschoenen van deze fabrikant het zo goed doen. De sportwereld is altijd al een belangrijke branche geweest voor de Oostenrijkse firma. Daarnaast is het ook altijd al zo geweest dat de jassen en sokken op batterijen goed bruikbaar zijn op de motor. Zelf ziet de fabrikant allerlei toepassingen in de sportwereld, op de werkvloer en in de vrije tijd voor de kleding. Daarbij wordt er ook altijd aan gedacht om zowel kleding voor heren als voor dames te blijven ontwerpen. De mogelijkheden zijn om die reden dus ook zeer divers en uitgebreid te noemen. Dit kan als een belangrijk pluspunt worden gezien.


De visie van Lenz

De basis van Lenz als fabrikant ligt in Oostenrijk, waardoor wintersport altijd op de voorgrond heeft gestaan bij het ontwikkelen van de kleding. Dit is ook goed te merken wanneer bijvoorbeeld de handschoenen aangetrokken worden. Zelfs wanneer de batterij niet aanstaat zijn de handschoenen net zo warm als dure, gewone skihandschoenen. Het is goed om te weten dat naast goede verwarming ook pasvorm, draagcomfort en goede kwaliteit van de gebruikte materialen belangrijke speerpunten van de fabrikant zijn. De productie en ontwikkeling vindt volledig in Europa plaats. Dit is een belangrijke factor met het oog op de duurzaamheid en kwaliteit van de door Lenz geboden kledingstukken.


Niet op de accu

Lenz werkt enigszins anders dan de meeste andere fabrikanten van verwarmde kleding. In plaats van mogelijkheden om de kleding op de accu van een motor aan te sluiten wordt alleen maar met batterijen gewerkt. Dit komt natuurlijk vooral ook omdat motorrijden niet de basis was van de kleding van Lenz. Wel wordt er altijd een batterijset bij de kledingstukken die gekocht worden aangeboden. De batterijen gaan lang mee, mede omdat zoals eerder ook al werd aan gegeven de warmte van de kledingstukken door de wijze van productie en de keuze van materialen al in grote mate gegarandeerd kan worden. Dit is dan ook voor veel consumenten de belangrijkste reden om juist voor het Oostenrijkse merk te kiezen.


Waarom is kiezen voor Lenz slim?

Lenz is niet zomaar een fabrikant van verwarmde kleding. Het gaat veel verder dan dat. Een reden om voor kleding van deze fabrikant te kiezen is bijvoorbeeld de manier waarop met de batterypacks wordt omgesprongen. Die zijn te koppelen aan een app op een smartphone. Het gaat dan om de batterypacks die rcB in de naam hebben. Wanneer je kleding koopt met deze batterijen erbij geleverd, dan kan je heel veel leuks verwachten. Via bluetoothtechnologie kan je smartphone dan met de batterijen communiceren wat jou als drager van de kleding natuurlijk heel veel voordeel kan bieden. Dat de kleding daardoor wat duurder is, maakt natuurlijk niet uit. Wanneer je immers voor de goedkope varianten van discounters of uit China kiest, heb je geen communicerende batterijen en al helemaal geen kleding die goed verwarmd wordt. Alle reden om hier dus voor te kiezen als je op zoek bent naar meer warmte.


De verschillende items in het aanbod

Er zijn heel veel verschillende soorten kledingstukken in het aanbod van Lenz te vinden. Zowel voor mannen als voor vrouwen is er van alles te vinden. Of het nu gaat om skikleding, kleding die je op de motor kunt dragen of kleding om te dragen in de vrije tijd op een koude winterdag, alles is keurig te vinden en direct te krijgen. Ook extra batterijen vind je bij Verwarmdehandschoen.nl.


De kwaliteit van de kledingstukken

Wat vooral interessant is als het om Lenz gaat, is dat de items al jaren goed door de tests die we bij VerwarmdeHandschoen.nl zelf uitvoeren komt. Dat betekent dus dat de extra hoge kwaliteitseisen die we stellen geen enkel probleem zijn voor deze Oostenrijkse fabrikant. Dat is ook niet zo vreemd als je als bedrijf al bijna 40 jaar actief bent. Wat daarnaast belangrijk is om te weten, is dat we ook veel ervaring hebben met deze kleding. We kunnen allerlei vragen beantwoorden. Wanneer je dus iets weten, hoef je alleen maar je vraag te stellen en wij geven je een deskundig antwoord.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.