Menu
Your Cart

Koelvest activeren

Hoe moet ik een koelvest activeren?

De diverse type koelvesten kunnen op verschillende manieren geactiveerd worden. Activeren betekent het klaar maken voor gebruik zodat het koelvest gaat koelen. Hieronder leggen we uit hoe de verschillende koelvesten geactiveerd moeten worden.

Een hydrogel koelvest activeren

Het hydrogel koelvest bevat compartimenten met harde korrels die veranderen in een gel na aanraking met water. Doordat de hydrogelkorrels het water absorberen geeft het vest verkoeling. Het koelvest koelt omdat het water verdampt als er luchtcirculatie plaats kan vinden. Dit koelvest kan op twee manieren geactiveerd worden.
1. Dompel het vest 20 minuten onder in water. Dit kan bijvoorbeeld in een badkuip, wasbak of emmer. Laat het vest 20-30 minuten in het water liggen. De korrels zwellen nemen het water op en zwellen op. Rol het koelvest na het onderdompelen in een handdoek zodat het overtollige water opgenomen wordt. Het vest kan nu gebruikt worden, maar voelt nog wel klam aan. Als je dit niet prettig vindt kun je het vest ophangen in een goed geventileerde ruimte tot de stof droog aanvoelt. Tip: activeer het koelvest 's avonds, zodat de stof 's nachts kan drogen.
2. Doe het koelvest in de wasmachine en kies voor het programma 'koud spoelen'. Zorg er voor dat dit programma centrifugeert met maximaal 600 toeren, ook wel 600 RPM genoemd. Heeft je wasmachine dit programma niet of centrifugeert het met meer dan 600 toeren, gebruik deze manier van activeren dan niet. Centrifugeer je namelijk met een hoger toerental, dan kunnen de hydrogelpockets scheuren omdat ze gevuld zijn met water en dus zwaar zijn. Door het hard rondslingeren van dit gewicht kunnen de pockets beschadigen.

Een Drycool koelvest activeren

  • 1. Open de ziplock op de achterkant van het DryCool koelvest
  • 2. Giet er 750ml (kraan)water in en sluit de ziplock
  • 3. Houd het vest ondersteboven om het water via de schouders naar de koelpanelen op de voorkant te geleiden
  • 4. Indien nodig, herhaal stap 3 een paar keer tot het water gelijkmatig is verdeeld over de voor- en achterkant
  • 5. Het koelvest is nu geactiveerd en klaar voor gebruik

Een PCM koelvest activeren

Het PCM koelvest wordt gekoeld door flexibele, niet-brandbare koelelementen. Bij elk PCM koelvest wordt een set à 8 stuks koelelementen geleverd met een gewicht en temperatuur naar keuze. Deze koelelementen kunnen op drie verschillende manieren geactiveerd worden, namelijk bij een temperatuur die 5 graden Celsius lager is dan de temperatuur van het koelelement zelf, in de koelkast en in de vriezer. Leg de koelelementen los van elkaar voor een snellere activatie en stapel ze niet op elkaar.

Activatieduur bij een temperatuur die 5 graden Celsius lager is dan de temperatuur van het koelelement:
150 gram --> 24 uur, 250 gram --> 48 uur.
Activatieduur in de koelkast: 150 gram --> 3 uur, 250 gram --> 6 uur.
Activatieduur in de vriezer: 150 gram --> 2 uur, 250 gram --> 4 uur.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.