Menu
Your Cart

Reuma

Verwarmde handschoenen en reuma?

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je waarschijnlijk op Google op zoek bent gegaan naar informatie over verwarmde handschoenen en reuma. Je hebt dan waarschijnlijk ook gelezen dat bijvoorbeeld verwarmde handschoenen verlichting kunnen bieden aan mensen die pijnlijke vingers en handen hebben vanwege de kou. Lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zorgen er namelijk voor dat je spieren en gewrichten pijnlijk en stijf voelen. Maar wat kun je hier aan doen? Laten we voorop stellen dat reuma helaas (nog) niet te genezen is. Reumapatiënten kunnen echter wel baat hebben bij verwarmde handschoenen. Winterse kou zorgt namelijk voor een verminderde doorbloeding, waardoor spieren en gewrichten pijnlijk aanvoelen. Door de verwarming in de handschoenen, kan de pijn en stijfheid minder worden.


Brand: 30Seven Model: 30seven skihandschoenen
Skihandschoenen met verwarming Deze extra warme skihandschoenen van 30seven® zijn dé oplossing voor de wintersporters met koude handen. De geïntegreerde Novaheat® technologie zorgt direct voor warme handen en vingers. De skihandschoenen met verwarming zijn wind- en waterafstotend en voorzien ..
€229,00
Excl. BTW:€189,26
Brand: 30Seven Model: Verwarmde wanten
Verwarmde Wanten Als je liever wanten dan handschoenen hebt, dan zijn deze extra warme wanten van 30seven® iets voor jou. Ze beschermen je tegen extreme kou dankzij het geïntegreerde Novaheat® verwarmingselement dat gevoed wordt door meegeleverde oplaadbare Li-Ion batterijen. Door de handige ..
€229,00
Excl. BTW:€189,26
Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2

Wat is reuma?

Reuma is een ziekte waar ruim 2 miljoen mensen in Nederland aan lijden. Er vallen meer dan honderd chronische aandoeningen onder deze ziekte, waaronder reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie en Raynaud. Deze aandoeningen uiten zich vooral in de gewrichten, spieren en pezen die pijnlijk en stijf zijn. De meeste vormen van reuma zijn te behandelen, maar niet te genezen.


Reuma is onder te verdelen in 3 categorieën

1. Ontstekingsreuma. Hieronder vallen aandoeningen waarbij ontstekingsreacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen. Ongeveer 420.000 mense hebben een vorm van ontstekingsreuma.
2. Artrose. Hierbij verslechtert het kraakbeen in de gewrichten. Ongeveer 1,1 miljoen mensen in Nederland hebben artrose in een of meerdere gewrichten.
3. Wekedelenreuma. Hieronder vallen aandoeningen aan onder andere spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten. Zo'n 240.000 mensen hebben een vorm van wekedelenreuma.


Hoe kun je reuma herkennen?

  • Gewrichten worden warm en dik
  • Spieren en/of gewrichten doen langdurig pijn
  • Pijn en stijfheid als je even hebt gezeten/gelegen en weer in beweging komt.

Welke handschoenen met verwarming zijn geschikt voor mensen met reuma?

In principe zijn alle verwarmde handschoenen geschikt, omdat juist de warmte er voor kan zorgen dat de klachten afnemen. Kies in dit geval dus een verwarmde handschoen die u mooi vindt.

Let op: We geven geen medisch advies en willen benadrukken dat verwarmde kleding zoals verwarmde handschoenen en verwarmde sokken geen medische producten zijn. Deze producten genezen reuma niet. De producten op onze website kunnen wel verlichting bieden aan mensen met reumatische klachten. Neem voor advies altijd contact op met een medisch specialist, bijvoorbeeld uw reumatoloog.

Bron: Gezondheidsnet

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.