Menu
Your Cart

Raynaud

Verwarmde handschoenen voor Raynaud

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar verwarmde handschoenen en/of verwarmde sokken die geschikt zijn voor de ziekte van Raynaud. Raynaud zorgt voor zeer pijnlijke vingers en tenen doordat de bloedtoevoer stopt door vernauwing van de bloedvaten. Verwarmde handschoenen en verwarmde sokken kunnen de pijn verlichten omdat deze er voor kunnen zorgen dat de bloedvaten niet/minder vernauwen door de kou en vocht, het bloed dus naar vingers en tenen blijft stromen en je dus warme handen en voeten houdt.


Brand: 30Seven Model: 30seven skihandschoenen
Skihandschoenen met verwarming Deze extra warme skihandschoenen van 30seven® zijn dé oplossing voor de wintersporters met koude handen. De geïntegreerde Novaheat® technologie zorgt direct voor warme handen en vingers. De skihandschoenen met verwarming zijn wind- en waterafstotend en voorzien ..
€229,00
Excl. BTW:€189,26
Warmste handschoenen | Geschikt voor Raynaud
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

Primaire en secundaire vorm van Raynaud

Bij de primaire vorm van Raynaud kan een aanval getriggered worden door kou, zoals het buiten zijn bij een lage temperatuur bijvoorbeeld in de herfst of de winter. Ook het vastpakken van een koud object, zoals een deurklink of een fles uit de koelkast kan een Raynaudaanval veroorzaken. Hanteer je een trillend apparaat of rijd je motor, ook dan kan de ziekte van Raynaud de kop opsteken. Maar ook hevige emoties kunnen de oorzaak zijn van een Raynaud aanval. De primaire vorm is de meest voorkomende vorm van Raynaud.

De andere vorm is de secundaire vorm van Raynaud. Hier kunnen onderliggende auto-immuunziektes zoals reumatoïde artritis, sclerodermie of Sjögren syndroom de boosdoener zijn.


Wat kan ik er tegen doen?

  • Blijf in een warme omgeving
  • Als je naar buiten gaat, gebruik verwarmde kleding zoals verwarmde handschoenen en verwarmde sokken
  • Niet roken
  • Zorg voor voldoende beweging
  • Zorg voor zo min mogelijk stress

Ziekte, fenomeen, syndroom?

De ziekte van Raynaud wordt ook wel het fenomeen van Raynaud of het syndroom van Raynaud genoemd. Onder deze drie benamingen vind je veel informatie over Raynaud.


De juiste spelling van Raynaud

Naast de veel voorkomende variant op 'ziekte van' (fenomeen, syndroom) wordt ook Raynaud dikwijls verkeerd gespeld. Vaak lezen we incorrecte benamingen, zoals Raynauld, Reynaud, Reynauld, Renaud, Renauld en zelfs Renault zien we voorbij komen. De enige juiste schrijfwijze is Raynaud. Het gebruik van de juiste schrijfwijze zorgt voor betere zoekresultaten.


Let op: We geven geen medisch advies en willen benadrukken dat verwarmde kleding zoals verwarmde handschoenen en verwarmde sokken geen medische producten zijn. Deze producten genezen Raynaud niet. De producten op onze website kunnen wel verlichting bieden aan mensen met deze klachten. Neem voor advies altijd contact op met een medisch specialist, bijvoorbeeld uw reumatoloog.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.